Національна школа суддів України

Переговорна процедура закупівлі

Переговорна процедура закупівлі

 

На засіданні комітету з конкурсних торгів, що відбулось 21 травня 2014 року вирішувалось питання щодо необхідності проведення процедури закупівлі, передбаченої ст. 39 Закону України “Про здійснення державних закупівель” (переговорна процедура закупівлі) та затвердження нової редакції річного плану закупівель Національної школи суддів України на 2014 рік.

Голова комітету Володимир Мазурок після оголошення порядку денного запропонував члену комітету – начальнику юридичного відділу Юлії Уницькій обґрунтувати необхідність проведення переговорної процедури закупівлі.

Член комітету Юлія Уницька повідомила, що необхідність проведення переговорної процедури закупівлі викликана тим, що загальна орієнтовна вартість закупівлі послуг із постачання електроенергії в 2014 році перевищує суму, визначену у ч.1 ст.2  Закону України “Про здійснення державних закупівель” (100 тис. грн.).

Головний спеціаліст юридичного відділу – секретар комітету Микола Жабокрицький повідомив, що комітет з конкурсних торгів Національної школи суддів України у своїй діяльності керується Законом України “Про здійснення державних закупівель” та Положенням про Комітет з конкурсних торгів, затвердженим наказом ректора від 28.03.2014 № 56 зі змінами. Відповідно до Інструкції щодо заповнення форми річного плану закупівель, затвердженої наказом Міністерства економіки України від 26.07.2010 № 922 в редакції наказу Міністерства економічного розвитку та торгівлі України від 27.12.2011 № 428, річний план закупівель складається щодо закупівель, очікувана вартість яких дорівнює або більше за суми, зазначені у частині першій статті 2 Закону “Про здійснення державних закупівель”, а у разі якщо очікувана вартість предмета закупівлі є нижчою від сум, зазначених у частині першій статті 2 Закону, такий предмет закупівлі відображається в додатку до річного плану, який складається в довільній формі.

Виходячи із розмірів видатків на комунальні послуги та енергоносії,  обґрунтовану потребу Національної школи суддів України в оплаті комунальних послуг, секретар комітету запропонував обговорити проект нової редакції річного плану закупівель Національної школи суддів України на 2014 рік та провести переговорну процедуру закупівлі, зокрема закупівлю послуг із постачання електричної енергії (код 35.11.1 згідно ДК 016:2010) на суму 192 000 грн.

Після проведення обговорення пропозиції було затверджено нову редакцію річного плану закупівель Національної школи суддів України на 2014 рік.

Також було прийнято рішення провести процедуру закупівлі, передбачену ст. 39 Закону України “Про здійснення державних закупівель” (переговорна процедура закупівлі) із закупівлі послуг постачання електричної енергії (код 35.11.1 згідно ДК 016:2010) на суму 192 000 грн.

Із планом закупівель та інформацією про застосування процедури закупівлі в одного учасника можна ознайомитись на офіційному веб–порталі Національної школи суддів України в розділі “Державні закупівлі”.