Національна школа суддів України

Засідання координаційної групи

12 лютого 2021 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяли участь у засіданні координаційної групи проєкту Ради Європи “Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини” для обговорення результатів роботи за 2020 рік та планів на поточний.

Відкрили захід заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та менеджер проєктів Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Андрій Кавакін, які подякували представникам державних українських інституцій та громадянського суспільства за плідну співпрацю з Радою Європи та наголосили на важливості й подальшого об’єднання зусиль для забезпечення ефективного виконання рішень ЄСПЛ в Україні.

Керівниця проєкту “Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини” Марта Басистюк презентували результати діяльності проєкту у 2020 році та поділилися планами та основними пріоритетами в роботі на 2021 рік, а саме подальшими кроками в напрямку забезпечення судової незалежності та покращення доступу до правосуддя в Україні.

Пані Наталія Шукліна подякувала Раді Європи за плідне співробітництво та зазначила  активну співпрацю з Проєктом, яка відбувається, щодо підготовки спеціального випуску журналу “Слово Національної школи суддів України” за результатами проведеної підготовки суддів Верховного Суду у жовтні–грудні 2020 року. Та запевнила у готовності НШСУ і надалі будувати партнерські відносини з цим та іншими проєктами Ради Європи для забезпечення якісної суддівської освіти.

Пані Тетяна Пустовойтова, у свою чергу, поінформувала учасників зустрічі про спільні дії з підготовки відео лекцій за матеріалами виступів провідних українських та міжнародних експертів для використання цих матеріалів при підготовці суддів.