Національна школа суддів України

Засоби оптимізації міжособистісних стосунків працівників апарату суду

5–9 жовтня 2015 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить  підготовку помічників суддів та консультантів  місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 29 працівників апаратів судів.

Вітальними словами підготовку відкрив директор Чернівецького регіонального відділення   Анатолій Огородник.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області   Онуфрія  Колотила, Степаниду Підгорну,  Галину Станковську, Валентину Чупікову, Наталію Височанську, Наталію Половінкіну та Ігоря  Лисака, суддів Першотравневого районного суду м. Чернівців, кандидатів юридичних наук  Аліну Федіну та  Ларису Стоцьку.

Під час підготовки  Ігор Лисак  розгляне зі слухачами питання щодо відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, розподілу судових витрат між сторонами  та застосування Закону України  “Про судовий збір”.

Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та із проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві, а також проведе комунікаційний практикум. 

 Наталія Височанська розповість про практику застосування норм сімейного та цивільного законодавства при вирішенні майнових спорів між  подружжям (колишнім подружжям).

На заняттях із Галиною Станковською слухачі вивчать   особливості судового провадження на підставі двох і більше угод, укладених в одному кримінальному провадженні, щодо особи, обвинуваченої у вчиненні двох і більше кримінальних правопорушень.

Оксана Цепла,  начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області – зверне увагу на умови та порядок прийняття на службу, а також на проходження служби в судах.

Окрім того, слухачі розглянуть умови щодо оплати праці, матеріального, соціального та іншого забезпечення, посадові інструкції помічників суддів та практичне застосування Положення про помічника судді суду загальної юрисдикції, затвердженого рішенням Ради суддів України від 25.03.2011  № 14.

Повний текст програми підготовки помічників суддів та консультантів  місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.