Національна школа суддів України

Застосування господарського процесуального законодавства

17 лютого 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів місцевих господарських судів тренінгАктуальні питання застосування господарського процесуального законодавства

Навчальний захід відкрили модератори – викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак та суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов.  У виступах вони  зосередили увагу суддів на актуальності теми тренінгу, а також зазначили, що метою заходу є отримання знань і практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства.  

 Викладачі (тренери)–Роман Міліціанов та суддя Господарського суду Донецької області Діна Огороднік під час презентацій окреслили питання підсудності справ та розмежування компетенції господарських, адміністративних і загальних судів. Доповідачі скерували суддівську аудиторію до розгляду важливих питань стосовно застосування господарського процесуального законодавства та детально зупинились на виконанні судових рішень у господарських справах. Зацікавленість у суддів викликало обговорення розгляду проваджень у справах за участю іноземних осіб.

Упродовж тренінгу учасники заходу опрацювали результати експрес-опитування, виконали низку практичних завдань. Судді обговорили проблемні питання, обмінялись думками та отримали вичерпні, фахові відповіді від викладачів (тренерів).

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.