Національна школа суддів України

Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод

11 червня 2015 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини та Всеукраїнською Благодійною Фундацією “Право на захист” в рамках проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” проводить періодичне навчання суддів окружних адміністративних судів  та місцевих загальних судів, які розглядають справи адміністративної юрисдикції з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних  свобод у справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку”

Вітальними словами семінар відкрили начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, адвокат, експерт з стратегічного судового захисту проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” Катерина Галенко та адвокат, експерт проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” Наталія Гурковська.

Для проведення семінару запрошено тренерів та експертів: суддю Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Жука, суддю Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду Сергія Уханенка, адвокатів та експертів  проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції” Катерину Галенко і Наталію Гурковську.

Формат проведення семінару – модерована дискусія. Розпочався семінар з висвітлення питання відносно  звязку між положеннями Конвенції 1951 року про статус біженців та Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Важливим для слухачів буде розгляд екстериторіального застосування статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Підвищенню професійної компетентності суддів сприятиме виконання  низки практичних завдань стосовно права на повагу до особистого та сімейного життя в контексті міграційного законодавства.

Повний текст програми семінару розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення семінару кожному судді, який буде на ньому присутній, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.