Національна школа суддів України

Застосування критеріїв оцінки правомірності діяльності адміністративних органів

1-12 грудня 2014 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів окружних адміністративних судів, призначених на посаду судді вперше.

Для проходження підготовки прибув 41 суддя окружних адміністративних судів  Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Львівської,  Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Вітальними словами підготовку відкрила головний спеціаліст Львівського регіонального відділення Галина Манюк.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддю Львівського апеляційного адміністративного суду Руслана Шавеля, заступника голови Львівського окружного адміністративного суду Олену Хому та суддів цього суду – Роксолану Качур, Ірену Гулкевич, суддю, доктора юридичних наук Володимира Кравчука, суддів, кандидатів юридичних наук Олександра Сасевича та Олександра Коморного, суддю Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Жука, суддю Івано-Франківського окружного адміністративного суду Віталія Кафарського.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено доцента кафедри теорії та філософії права юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидата юридичних наук, адвоката Дмитра Гудиму та головного психолога Західно-українського центру “Жіночі перспективи” Світлану Бєляєву.

Віталій Кафарський проведе заняття на тему: “Позасудові методи вирішення спорів (медіація) в адміністративному судочинстві”. Олександр Коморний розгляне із суддями строки в адміністративному судочинстві із врахуванням практики Європейського суду з прав людини, строки звернення в адміністративних справах та правові наслідки їх пропущення, поновлення таких строків.

У ході підготовки 4 грудня 2014 року для суддів окружних адміністративних судів буде проведено семінар на тему: “Застосування Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод в справах про видворення, екстрадицію та відмову в наданні захисту шукачам притулку” за підтримки Української Гельсінської спілки з прав людини в рамках проекту “Адвокація та підвищення спроможності Уряду у сфері міграції ”. Після закінчення семінару суддям, які будуть на ньому присутні, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Повний текст програми підготовки  суддів  окружних адміністративних судів, призначених на посаду судді вперше, розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після закінчення підготовки кожному судді, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Оксана Польна).