Національна школа суддів України

Застосування суддями та адвокатами Європейської конвенції про захист прав людини в судових справах на національному рівні

8 грудня 2014 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України в рамках проекту: “Впровадження спільного навчального курсу для суддів та адвокатів з питань застосування Європейської конвенції про захист прав людини в судових справах на національному рівні” проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на тему: “Застосування суддями та адвокатами Європейської конвенції про захист прав людини в судових справах на національному рівні”.

Для проходження періодичного навчання прибуло 6 суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області, 4 судді місцевих загальних судів Дніпропетровської області та 10 адвокатів.

Вітальними словами періодичне навчання відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та адвокат, заступник голови Ради адвокатів Дніпропетровської області, кандидат юридичних наук Сергій Лучко.

Для проведення періодичного навчання викладачами запрошено суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних i кримінальних справ, кандидата юридичних наук Галину Юровську, суддю Буського районного суду Львівської області Ганну Шендрікову, доцента Європейського гуманітарного університету (Вільнюс, Литва), докторанта Центрально-Європейського університету (Будапешт, Угорщина), міжнародного експерта Ради Європи, кандидата юридичних наук Максима Тимофеєва.

Під час семінару було розглянуто питання міжнародного права щодо прав людини та стандарти поведінки держави на національному рівні.

Окрім того, судді обговорили застосування практики Європейського Суду при вирішенні конкретних справ.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було  вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Регіональним центром прав людини, Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Національною Асоціацією адвокатів України за фінансової підтримки Ради Європи та Шведського агентства з міжнародного розвитку SIDA.