Національна школа суддів України

Засвідчення успішного проходження підготовки суддями Верховного Суду

25 січня 2021 року ректор Микола Оніщук та проректорка Наталія Шукліна прибули до Верховного Суду для зустрічі з Головою Верховного Суду Валентиною Данішевською та головами касаційних судів у складі Верховного Суду.

У ході візиту Микола Оніщук вручив Голові Верховного Суду та головам касаційних судів у складі Верховного Суду Сертифікати Національної школи суддів України про проходження підготовки для підтримання кваліфікації за програмою для суддів Верховного Суду. За домовленістю сторін право вручення Сертифікатів НШСУ суддям ВС делеговано головам чотирьох касаційних судів у складі Верховного Суду.

Зі свого боку Голова Верховного Суду Валентина Данішевська вручила лист-подяку особисто ректору Миколі Оніщуку та колективу Національної школи суддів України за організацію та проведення навчання суддів Верховного Суду з метою підвищення їхньої кваліфікації.

Підготовку суддів Верховного Суду було організовано Національною школою суддів України у співпраці з проектами Ради Європи, Програмою USAID “Нове правосуддя”, Координатором проектів ОБСЄ в Україні та проведено наприкінці 2020 року. У програмі підготовки було передбачено тематичні сесії та вебінари для суддів кожного з касаційних судів у складі Верховного Суду, а також спільні сесії для суддів різних юрисдикцій. Викладачами–спікерами на підготовці були понад 60 кваліфікованих міжнародних і національних експертів з питань судочинства.

Запропонована програма підготовки суддів Верховного Суду отримала схвальну оцінку від керівництва Верховного Суду та суддів щодо питань, які обговорювалися на заняттях. До участі в заняттях підготовки приєдналися практично всі судді касаційних судів у складі Верховного Суду.