Національна школа суддів України

Засвоєння практичних навичок роботи судді місцевого господарського суду

26 грудня 2018 року в господарському суді Дніпропетровської області заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату Володимир Поплавський зустрівся з майбутніми суддями та їхніми наставниками. У цьому суді стажування проходять 19 слухачів і слухачок спеціальної підготовки, яку проводить Національна школа суддів України.

Адаптацію майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя в цьому суді здійснюють судді, які є наставниками: Володимир Воронько, Тетяна Загинайко, Вікторія Бєлік, Олег Васильєв, Ірина Мельниченко, Надія Євстигнеєва, Юлія Фещенко, Сергій Мартинюк, Юрій Первушин, Артем Суховаров, Валентина Петрова, Олександр Ліпінський. Усі вони пройшли в Національній школі суддів України тренінг для коучів.

У цій зустрічі взяли участь голова господарського суду Дніпропетровської області Володимир Татарчук та його заступники Ніна Камша і Олег Васильєв.

Відповідно до індивідуальних планів слухачі та слухачки мають запам’ятати, як вести судове засідання, досконально навчитися готувати проекти рішень суду за результатами розгляду справ, які вирішують господарські суди, та обговорити їх із наставниками.

Майбутні судді задоволені налагодженим механізмом роботи господарських судів. Дуже приємна, доброзичлива психологічна обстановка у співпраці майбутніх суддів і їхніх коучів. Вона сприяє кращому засвоєнню нових знань, умінь і навичок для здобуття професії судді.

Голова та заступники голови господарського суду Дніпропетровської області підтримали пропозицію взяти активну участь у проведені імітації судових засідань з метою адаптації майбутніх суддів до ролі головуючих у справах.

Моделювання судового засідання за участі кандидатів і кандидаток на посади суддів заплановано провести 28 грудня 2018 року. Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук затвердив методичні рекомендації щодо проведення ділових  ігор, які буде використано в ході підготовки та проведення практичних занять в залах судових засідань.