Національна школа суддів України

Завершилася серія відкритих вебінарів щодо дій судової влади в умовах пандемії

30 квітня проведено вебінар “Усвідомленість та зниження стресу у нинішні непрості часи” - останній з серії відкритих вебінарів, організованих Національною школою суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” спільно з Національним суддівським коледжем у місті Рено (США), участь в якому взяли 120 осіб.

Відкриваючи вебінар, зі вступними промовами виступили Наталія Шукліна, проректор НШСУ, Девід Вон, керівник Програми USAID “Нове правосуддя” та Джозеф Савьєр, директор з дистанційного навчання та розвитку викладацького складу Національного суддівського коледжу (США, Рено).

У своєму виступі Наталія Шукліна висловила подяку колегам з Національного суддівського коледжу та Програмі USAID “Нове правосуддя” за високопрофесійну організацію серії вебінарів та відмітила велику зацікавленість українських суддів взяти участь у заходах на актуальні тематики, особливо щодо важливості збереження стійкості до стресу. Проректор підкреслила, що НШСУ також оперативно реагує на виклики сьогодення і перший вебінар під час карантину був  проведений саме психологами відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів.

Пандемія COVID-19 загострила багато викликів, що стоять перед судовою владою, включно зі збільшенням навантаження на суддів через незаповнені суддівські вакансії, недостатнє фінансування діяльності судів і великий громадський запит на вирішення справ у справедливий, ефективний і прозорий спосіб. Судді та судові адміністратори стикаються з проблемами в підтримці здорового балансу при реагуванні на надзвичайні обставини, пов’язані з роботою в умовах поширення коронавірусу.

Під час вебінару учасники та учасниці ознайомилися із сучасними дослідженнями щодо усвідомленості, зокрема, нейронауки та впливу усвідомленості на професійні навички й поведінку. Вони дізналися про те, як усвідомленість може допомогти їм справлятися зі стресом, покращити лідерські якості та стимулювати креативність, що є надзвичайно важливим для забезпечення ефективного реагування на виклики сьогодення.

Спікерами на вебінарі були:

Патрісія Блекмон, суддя апеляційного суду, окружний суд восьмого апеляційного округу, штат Огайо, США;

Лінда Діаз, суддя окружного суду, 11–й судовий округ, округ Маямі Дейд, штат Флорида, США;

Лі Сінклер, суддя у відставці суду загальних позовів Старкського округу у Кантоні, штат Огайо, США;

Ганна Савченко, керівник відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України.

Матеріали і запис вебінару можна переглянути за QR кодом https://bit.ly/3bS4pid