Національна школа суддів України

Здійсненні правосуддя в умовах особливого правового режиму

17 березня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих та апеляційних судів онлайн–семінар “Здійснення правосуддя в умовах воєнного стану”.

Захід організовано та проведено спільно Львіським, Одеським та Чернівецьким  регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Семінар відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зазначила, що семінар має на меті поглибити знання суддів та працівників апаратів судів при здійсненні ними правосуддя в умовах особливого правового режиму, що вводиться у разі загрози національній безпеці.

У своєму вітальному слові директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, зазначив що Національна школа суддів не стоїть осторонь викликів сьогодення, а тому робить все можливе зі своєї сторони задля вирішення питань, які продиктовані реаліями життя.

Очільник Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник подякував своїм колегам  та його учасникам за співорганізацію та участь в онлайн-семінарі.

Роботу семінару розпочато із міні-лекції викладача Національної школи суддів України, доктора юридичних наук, професора Михайла Савчина на тему “Війна – виклики правосуддю”.

До проведення навчання було залучено суддів Христину Гладишеву та Сергія Гирича, начальника відділу супроводу онлайн-сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадима Коваля.

Упродовж онлайн–семінару слухачі обговорили правила організації належної роботи суду в  умовах особливого правового режиму, що вводиться у разі загрози національній безпеці; командну роботу судді, помічника судді та секретаря судових засідань в умовах воєнного стану; особливості роботи інформаційно-телекомунікаційних ресурсів судової системи за таких умов.

За результатами участі в семінарі слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.