Національна школа суддів України

Здобутки, виклики та плани судових комунікацій

1–2 листопада 2018 року в місті Одесі відбуваються заходи в рамках діяльності Комунікаційного комітету системи правосуддя для координації зусиль, обміну досвідом та планами на майбутнє.  Мета заходів – зробити  українські суди відкритішими та доступнішими для людей і засобів масової інформації.

Першого дня в робочій зустрічі “Діяльність комунікаційних комітетів: досягнення, виклики та плани на майбутнє” беруть участь представники комунікаційних комітетів Одеської, Івано-Франківської областей та робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя. Національну школу суддів України представляють начальник відділу Оксана Шамрай, головний науковий співробітник Олександр Кравчук та головний спеціаліст Ольга Кузьміна.

З вітальним словом та оглядом завдань виступив директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков. Досвідом судів Канади з комунікації і координації діяльності поділилась голова Вищого суду провінції Альберта, Канада Мері Моро.

Про напрацювання регіональних комунікаційних комітетів розповіли голова Асоціації суддів господарських судів України, суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Наталія Богацька, голова Малиновського районного суду міста Одеси Леонід Лічман, голова Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Гриновецький, заступник голови Апеляційного суду Одеської області Андрій Дрішлюк та ін.

Про діяльність робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя доповіла начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівник прес-служби судової влади України Оксана Лисенко.

Наступного дня під час колоквіуму “Віртуальний тур до найбільш відкритого суду Канади – Ванкувер, Британська Колумбія” суддя (у відставці), координатор з цифрових комунікацій суду цієї провінції Енн Раунтвейт проведе майстер-клас із комунікацій для суддів-спікерів і прес-секретарів, зокрема, з питань стратегічного планування в судових комунікаціях, кризового планування, використання доступної мови та дизайну, стратегій та інструментів прямої комунікації, щоденної взаємодії зі ЗМІ, ефективного використання веб-сайту як інструменту внутрішньої і зовнішньої комунікації та соціальних мереж.

Заходи організовано Вищою радою правосуддя за підтримки українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи”.