Національна школа суддів України

Зміни духовної складової кожної особи

26 квітня 2021 року Національна школа суддів України завершила проведення онлайн–семінару–практикуму для суддів місцевих судів “Етичні дилеми в суддівській діяльності”.

Онлайнсемінарпрактикум проведено у співпраці з нідерландським Центром міжнародного співробітництва (CILC), українським Центром політикоправових реформ та Школою права Українського католицького університету.

Завершальну частину дводенного заняття відкрила очільниця Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка побажала суддям натхненної роботи та отримання нової інформації.

Іван Городиський, старший викладач кафедри теорії права та прав людини Українського Католицького Університету, директор  Школи права Українського католицького університету, зазначив, що в основі діяльності кожного правника та судді повинна бути професійна етика.

Мирослав Маринович,  проректор Українського католицького університету зауважив, що для кожної людини найбільшим благом є звільнення від страху та не спокуситись на привабливість зла. Звичайно ж, зміна законодавства є важливим інструментом у боротьбі з корупцією, однак зміни в суспільстві повинні розпочинатися зі зміни духовної складової кожного.  У суспільстві приживаються ті норми, які є ментально близькими населенню. За таких обставин необхідно міняти цінності, якими живуть люди. Керівник Українського католицького університету закликав присутніх творити “ланцюжок солідарності” між правниками задля головної мети – досягнення верховенства права.

Підвівши підсумок, провідний керівник проєктів CILC (Нідерланди) Ліно Бросіус зазначив, що всі повинні стати плічопліч заради цінностей суддівства та зазначив, що цими цінностями потрібно жити та матеріалізувати їх власною працею.

Робота онлайн–семінару–практикуму проходила у форматі обговорень дилем, жвавих дискусій та дослідження прикладних питань, з якими стикаються українські судді у своїй повсякденній роботі.