Національна школа суддів України

Знайомство з європейським досвідом у сфері доброчесності

20 червня 2024 року Одеське регіональне відділення провело семінар для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів “Окремі аспекти доброчесності: європейський досвід”.

Заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова привітала учасників, ознайомила з програмою семінару та представила викладачів: суддю, заступника голови Одеського апеляційного суду, кандидата юридичних наук  Андрія Дришлюка та помічників судді Одеського апеляційного суду Вікторію Бондар і Юлію Головко.

Насичена програма семінару містила міні-лекції з презентаціями, тестування, вирішення практичного завдання. Учасники висловили своє ставлення до окремих  питань доброчесності; ознайомились із підходами до розуміння доброчесності та її ролі в професійній діяльностія; визначили окремі аспекти доброчесності; дізнались про досвід Нідерландів у контексті побудови інституційної доброчесності; спробували опанувати семикрокову модель прийняття доброчесних рішень у складних ситуаціях.

Після завершення заходу проведено анкетне опитування щодо якості та корисності проведення семінару.