Національна школа суддів України

Зустріч донорів та виконавців проектів міжнародної технічної допомоги у галузі верховенства права

3 лютого 2021 року в місті Києві за сприяння Програми USAID “Нове правосуддя” відбулася чергова онлайн-зустріч представників проектів міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права в Україні. Від Національної школи суддів України у відеконференції взяла участь начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова.

Основним доповідачем на зустріч було запрошено заступницю Міністра юстиції України Олену Висоцьку, яка поінформувала учасників зустрічі про плани та пріоритети в роботі Мін'юсту на 2021 рік, а також розповіла про можливі сфери співпраці з міжнародними донорами.

У ході зустрічі донори та виконавці проектів/програм міжнародної технічної допомоги поінформували про свою поточну й заплановану діяльність у питанні зміцнення верховенства права України, а також обмінялися думками та пропозиціями щодо шляхів подальшої співпраці. Зокрема, Тетяна Пустовойтова нагадала, що Національною школою суддів України у співпраці з проектами Програми USAID “Нове правосуддя”, Ради Європи, ОБСЄ наприкінці минулого року було проведено масштабну підготовку суддів Верховного Суду, у якій взяло участь чимало міжнародних експертів. Наразі Школа працює над підготовкою спецвипуску журналу “Слово” НШСУ, що буде присвячений згаданій підготовці суддів Верховного Суду та міститиме найважливіші доповіді спікерів–учасників. Також на завершальному етапі знаходиться програма підготовки суддів Вищого антикорупційного суду, яка відбудеться у 22–26 лютого 2021 року.

Окремо було відмічено спільну ініціативу Національної школи суддів України і Програми USAID “Нове правосуддя” щодо продовження співпраці з організації нових вебінарів за участю експертів Національного суддівського коледжу (США, штат Невада, місто Рено).