Національна школа суддів України

Зустріч донорів та виконавців проектів у сфері зміцнення верховенства права

4 лютого 2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у щомісячній зустрічі донорів та виконавців проектів, які працюють у сфері зміцнення верховенства права в Україні, яку провів проект USAID “Справедливе правосуддя”.



Під час зустрічі обговорювалися плани та пріоритети Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо добору та дисциплінарної відповідальності суддів.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков розповів про роботу та завдання Комісії, які потребують першочергового вирішення. Голова Комісії звернув увагу учасників зустрічі на нові функції після очікуваних змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, а саме атестації суддів та формування суддівського досьє.  Сергій Козьяков   також високо оцінив роль і діяльність  Національної школи суддів України, зазначивши, що це установа з якої починається та в якій зростає професійно суддя.

Ректор Національної  школи суддів України Микола Оніщук  подякував  Голові Комісії за високу оцінку діяльності установи та поцікавився планами Комісії щодо спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

У свою чергу Сергій Козьяков зазначив, що питання спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді варто вирішувати, готувати кадровий резерв, оскільки судова система може зіштовхнутись із проблемою кадрового дефіциту.  

У ході подальшого обговорення представники проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні, повідомили про останні напрацювання та плани на найближчий період.

На зустрічі були присутні проректор з науково–дослідної роботи Наталія Шукліна та  начальник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Пустовойтова.