Національна школа суддів України

Зустріч донорів та виконавців проектів/програм у галузі верховенства права

5 вересня 2018 року відбулась зустріч донорів та виконавців проектів/програм у галузі верховенства права, організована Програмою USAID “Нове правосуддя”. У заході взяли участь представники Державної судової адміністрації України, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, проектів міжнародної допомоги. Від Національної школи суддів України участь у засіданні взяв головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів загальної юрисдикції та бібліотечно-видавничої діяльності, к. ю. н. Олександр Кравчук.

На початку зустрічі заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич доповів про результати вдруге проведеного загальнонаціонального єдиного фахового вступного випробування при вступі до магістратури за спеціальностями “Право” та “Міжнародне право”, отримані протягом підготовки та впровадження вступного випробування уроки і подальші плани в цій сфері.

Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владислав Власюк представив позицію Міністерства юстиції щодо єдиного фахового вступного випробування та подальші плани міністерства по сприянню модернізації юридичної освіти.

Після завершення обговорень доповідей, учасники зустрічі обговорили питання поточної діяльності та заплановані заходи.

Наступне засідання донорів та виконавців проектів/програм у галузі верховенства права заплановане на початок жовтня 2018 року.