Національна школа суддів України

Зустріч із представниками українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”

11 вересня 2013 року відбулась чергова координаційна зустріч керівництва Національної школи суддів України (далі – НШСУ) з представниками українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”. Зустріч було присвячено обговоренню результатів, досягнутих  під час реалізації проекту, а саме: розробці чотирьох навчальних програм із питань розгляду земельних спорів (загальний курс), особливостей розгляду земельних спорів в адміністративному судочинстві, управління залою судових засідань та тлумачення нормативно-правових актів, а також розробці Стратегічного плану розвитку НШСУ.

Національна школа суддів України започатковує новий формат навчального процесу у вигляді дистанційних навчальних курсів для суддів. Для обговорення технічних можливостей реалізації дистанційних навчальних курсів на зустріч було спеціально запрошено експерта проекту з дистанційних технологій, який надав свої рекомендації  щодо створення відповідної електронної платформи.

Крім того, сторони домовились щодо проведення у листопаді 2013 року на базі Львівського регіонального відділення НШСУ апробації розробленої навчальної програми з питань розгляду земельних спорів із запрошенням до участі у семінарі суддів адміністративних, загальних та господарських судів, які вперше призначені на посаду.

Зважаючи, що однією з головних цілей проекту є підтримка інституційного розвитку НШСУ, удосконалення управлінських навичок та зміцнення кадрового потенціалу НШСУ, сторони під час зустрічі досягли домовленостей щодо необхідності проведення у листопаді 2013 року семінару для керівного складу та співробітників НШСУ, а також методологічного семінару для розробників навчальних курсів.

Учасниками зустрічі були

від проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”: директор відділу міжнародної співпраці з юридичних питань і навчання Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон, керівник українського офісу проекту  Ігор Осика, координатор  проекту  Олександра Баранюк, експерт із дистанційних технологій навчання Ігор Катерняк;

від НШСУ: т. в. о. ректора  Н.Г. Шукліна, начальник відділу міжнародних зв’язків  Т.Л. Пустовойтова, начальник відділу підготовки суддів та працівників апаратів судів О.А. Шаповалова, начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої ради юстиції  О.В. Шамрай,  начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  О.П. Іщенко, начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та його удосконалення  Т.І. Фулей, головний науковий співробітник відділу вивчення міжнародного досвіду організації діяльності судів  В.М. Семенюк, головний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків   С.О. Павлиш, головний спеціаліст відділу інформаційних технологій -О.К. Рижков.