Національна школа суддів України

Зустріч представників проектів міжнародної допомоги

4 листопада 2020 року виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та головна наукова співробітниця тестологічного центру Єлізавета Ковтюк взяли участь у черговій зустрічі представників проектів міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права, організованій Програмою USAID "Нове правосуддя".

Зустріч була присвячена темі "Суд присяжних: удосконалення порядку залучення громадян до участі у здійсненні правосуддя".

Доповідачами на заході були заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук і заступниця Директора Директорату правосуддя та кримінальної юстиції Уляна Стефанюк, які поінформували учасників про зусилля Мін’юсту в напрацюванні регуляторної бази для впровадження класичного суду присяжних в Україні у світлі законопроектів No. 4190, No. 4191 та No. 4192, що були розроблені Мін’юстом і зареєстровані в Парламенті 5 жовтня поточного року.

Також присутнім було презентовано досвід функціонування суду присяжних в США та Ірландії Джоном Енгстромом, радником з правових питань Департаменту юстиції США (Посольство США в Україні), та Томасом Фланаганом, старшим радником із правової реформи Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні.

В процесі обміну інформацією Тетяна Пустовойтова познайомила учасників заходу з планами Національної школи суддів України на листопад поточного року.