Національна школа суддів України

Зустріч учасників проектів міжнародної технічної допомоги

4 березня 2020 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова взяли участь у черговій зустрічі донорів та виконавців проектів/програм у галузі верховенства права, організованій програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Під час зустрічі Голова Вищого антикорупційного суду Олена Танасевич презентувала результати перших шести місяців роботи ВАКС та розповіла про подальші плани розвитку суду, а також можливі напрямки його підтримки міжнародними донорами.

У другій частині зустрічі учасники проектів міжнародної технічної допомоги обмінялися новинами про поточну та заплановану діяльність у сфері зміцнення верховенства права. Зокрема, представники Національної школи суддів України поінформували присутніх про планування підготовки суддів Вищого антикорупційного суду (за програмою, яка наразі розробляється в НШСУ). Тематика заходів уже визначена і надіслана до відома представників міжнародних проектів, яких і закликали долучитися до цього процесу. Учасників зустрічі також було поінформовано про міжнародну конференцію з проблем домашнього насильства, проведення якої заплановане на друге півріччя 2020 року.

Наступну зустріч заплановано на 1 квітня поточного року.