Національна школа суддів України

Зустріч з представниками Проєкту ЄС

11 березня 2021 року в місті Києві проректорка Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Фулей та Тетяна Пустовойтова, заступниця начальника відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Діана Сніцаренко зустрілися з представниками Проєкту ЄС “Право-Justice” – головною міжнародною експерткою Анною Адамською-Галлант, головною національною експерткою Поліною Лі та національною експерткою Лесею Рожак.

Під час зустрічі сторони детально обговорили напрямки співпраці та спільні заходи, зокрема: презентацію посібника з питань наставництва, підготовка та проведення тренінгів з верховенства права, майбутнє навчання для співробітників Служби судової охорони та налагодження зв’язків із європейськими суддівськими школами.

У ході обміну думками сторонами було попередньо домовлено, що презентація посібника “Інститут наставництва: теорія та практика застосування в суддівській освіті” відбудеться в травні місяці, можливо, офлайн. Було запропоновано й підтримано учасниками зустрічі запрошення голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрія Костіна на цей захід.

Водночас була підтримана ініціатива Проєкту про проведення тренінгу для суддів з питань верховенства права, який складається із 6 модулів та розроблений за участю європейських суддів-практиків на основі реальних судових справ. Після завершення навчання домовлено про проведення науково-практичної конференції з цієї ж тематики у співпраці Проєкту ЄС “Право-Justice” та Національної школи суддів України.

Також обговорювалося питання про можливість створення навчального курсу для суддів з питань перехідного правосуддя.

Партнери домовилися про координацію зусиль та обмін інформацією щодо навчальних заходів з підготовки особового складу Служби судової охорони, залучення міжнародних експертів Проєкту до участі у тренінгах, які заплановані НШСУ, з питань забезпечення безпеки судів, а також залучення відповідних європейських експертів до спільної розробки курсу з професійної етики для співробітників ССО.