Національна школа суддів України

Зустріч з суддями та представниками ПРООН

21 травня 2024 року заступниця начальника відділу міжнародного співробітництва Вiкторiя Семенюк провела робочу зустріч з суддями та представниками Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (далі – ПРООН).

Наразі ПРООН активно організовує відповідні міжнародні платформи для обговорення останніх наукових, медичних та епідеміологічних даних, міжнародних і регіональних рекомендацій, соціальних й структурних факторів, що підвищують уразливість людей, які живуть з ВІЛ, а також обговорення у цьому контексті судових та законодавчих заходів, прийнятих у відповідь на ВІЛ на національному, регіональному та міжнародному рівнях.

З огляду на важливість даної теми та враховуючи, що однією з умов вступу України до ЄС є приведення національного законодавства щодо захисту прав уразливої категорії осіб у відповідність до європейських стандартів, учасники зустрічі обговорили можливість організації та проведення круглого столу з питань захисту прав осіб з ВІЛ/СНIД.

Участь у зустрічі взяли судді загальних судів Ганна Шендрікова, Софія Данилів, Микола Перекопський та Оксана Коваль, програмний менеджер ПРООН Катерина Денисова.