Національна школа суддів України

Зв’язки з громадськістю в судах

26 листопада 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Радою суддів України та Консультативною місією Європейського Союзу провела семінар-тренінг для суддів-спікерів на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”.

Вітальними словами семінар розпочали начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, суддя Львівського окружного адміністративного суду, екс-голова комітету Ради суддів України з питань комунікації (зокрема зі ЗМІ) Олександр Сасевич, радники зі стратегічних комунікацій КМЄС Хассе Ресенбро (Данія) та Ільмар Кахро (Естонія),  представник прес-служби Ради суддів України Ольга Какауліна.

Експертами на заході були Олександр Сасевич, Хассе Ресенбро, Ільмар Кахро та Ольга Какауліна, які нагадали основні завдання судді-спікера, розглянули питання щодо співпраці з відділом комунікацій/прес-секретарем суду та принципи налагодження плідної співпраці зі ЗМІ, а також типові тактики, які застосовують журналісти. Під час семінару-тренінгу учасники обговорили основні кроки для налагодження зв’язків з громадськістю, висвітлили резонансні судові справи, ознайомились з антикризовим менеджментом суду та роботою з інформаційними викликами.

Участь у цьому заході допомогла суддям набути корисних навичок і стати менш вразливими до зовнішнього тиску та потенційного впливу несприятливих факторів на їх професійну діяльність.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.