Національна школа суддів України

Стартувала навчальна програма для суддів Верховного Суду //Юридична Газета

З 14 по 23 листопада 2017 року Національна школа суддів України проводить комплексну програму підготовки для суддів новоствореного Верховного Суду.

DSC_9859

Орієнтаційний курс покликаний допомогти новопризначеним суддям отримати або ж поновити необхідні знання та навички для належного виконання повноважень суддів касаційної інстанції. Адже ще на початку роботи суду, тим, хто відправлятиме правосуддя належить усвідомити сучасну парадигму ефективного правосуддя, закладену реформою, нову філософію функціонування ВС.

Для реалізації насиченої, різноманітної за формою та змістом, унікальної навчальної програми Національною школою суддів залучені визнані вітчизняні та іноземні експерти, судді, науковці. Суддям створена можливість  поспілкуватись з суддями Європейського Суду, колегами з Європейського Союзу, Канади, представниками ради Європи, Європейської комісії з ефективності правосуддя, Венеціанської комісії, Консультативної ради європейських суддів.

22

Підтримку у реалізації програми надають проекти міжнародної технічної допомоги, а саме: ЄС «Підтримка реформи у сфері юстиції в Україні», РЄ «Підтримка впровадження судової реформи в Україні», програма USAID «Нове правосуддя», українсько-канадський проект «Підтримка судової реформи в Україні» та проект ОБСЄ «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів».

Судді найвищої судової установи під час навчання вже обговорили   роль Верховного Суду в забезпеченні єдності судової практики, вимоги до актів касаційного судочинства та юридичної аргументації при здійсненні правосуддя, шляхи забезпечення суддівської незалежності. Відбулася дискусія щодо сучасної доктрини верховенства права при здійсненні правосуддя.

37

Подальша навчальна програма передбачає проведення тренінгів з професійної етики та доброчесності,  створення судового прецеденту і судового рішення, роботи в колегії, прийняття колегіальних рішень. Окрему увагу суддів Верховного Суду буде звернуто на новели процесуального законодавства.

Організатори та учасники навчальної програми сподіваються, що професійне спілкування та попереднє опрацювання важливих для правосуддя питань сприятиме забезпеченню ефективного початку  роботи нового Верховного Суду.

http://yur-gazeta.com/golovna/startuvala-navchalna-programa-dlya-suddiv-verhovnogo-sudu.html