Національна школа суддів України

Зручний інструмент-орієнтир по антикорупційному законодавству

3 жовтня 2017 року в Національній школі суддів України відбулося засідання робочої групи з розробки посібника для суддів  “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”.

Авторський колектив посібника - сильна команда розробників зі складу досвідчених суддів, яка вже працювала над аналогічним навчальним курсом: Ольга Шаповалова, Ольга Луньова, Олександр Тиханський, Костянтин Медведєв, Ольга Булейко.

 З урахуванням досвіду проведених тренінгів з цієї тематики було визначено й найбільш актуальні питання, які висвітлені в посібнику.

В результаті досягнуто практичної спрямованості посібника з метою його застосування суддями як під час відправлення правосуддя, так і у зв’язку з виконанням обов’язку е-декларування, поглибленого розуміння підходів врегулювання конфлікту інтересів.

 У підсумку робоча група остаточно затвердила матеріал, що піде на друк. Також було визначено рецензентів посібника. Тож вже незабаром судді отримають зручний інструмент, який дозволить краще орієнтуватись в антикорупційному законодавстві та практиці його застосування.