Національна школа суддів України

Алгоритм ефективного адміністрування суду

28 травня 2021 року проректор Володимир Мазурок узяв участь в онлайн–конференції “Розвиток суду через удосконалення робочих процесів та посилення спроможності персоналу”, яку організував і провів Проєкт Європейського Союзу “Право–Justice” в рамках реалізації нової фази Ініціативи “Модельні суди”.  

Онлайнову конференцію відкрили член Ради суддів України, суддя Верховного суду Володимир Кравчук, тимчасовий виконувач обов’язків  Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, проректор Володимир Мазурок і головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право–Justice” Анна Адамська – Галлант.

У вступній презентації Володимир Мазурок зосередив увагу на стратегічних напрямках діяльності Національної школи суддів України з розвитку суддівської освіти. Він зазначив, що за період 2016–2020 роки суттєво зросла динаміка підготовки працівників апаратів судів. Це стало можливим за рахунок збільшення інтенсивності проведення занять, запровадження нових актуальних тем, зокрема, щодо управління персоналом, комунікації в судах, функціонування єдиної судової інформаційно–телекомунікаційної системи, тощо. Проректор також зазначив про останні проведення занять з питань цифрового права, розвитку професійних і моральних компетентностей лідерів та побудови ефективної команди, які проводилися для працівників апаратів судів різного рівня та співробітників Служби судової охорони.

У межах конференції українські та міжнародні експерти Проєкту ЄС “Право–Justice” Ярослав Гвіздак, Оксана Лесик, Наталія Алюшина, Олег Дробинський представили дієві моделі з покращення процесів управління, розвитку та мотивації персоналу в судах, а також поділилися власним професійним досвідом та надали конкретні поради щодо створення конкурентного бренду роботодавця на ринку.

Учасники та учасниці конференції також мали змогу ознайомитися із досвідом українських судів щодо кадрової політики в їх діяльності. Так, свої напрацювання презентували представники місцевих судів Харкова, Черкаської області та Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу.

Заключна тематична онлайн–конференція в рамках цієї серії “Сервіси для вразливих користувачів суду: європейський досвід та українські практики” буде проведена 4 червня 2021 року.