Національна школа суддів України

Безпека та запобігання загроз судочинству

8 лютого 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в Сумській області онлайн–круглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу круглого столу відкрили проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов, начальник Територіального управління Служби судової охорони в Сумській області судді Володимир Бабич та заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Сумській області Ігор Петренко.

Проректор Володимир Мазурок у вступній презентації ознайомив, як Національна школа суддів України  виконує завдання з підготовки висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя, зокрема,   співробітників Служби судової охорони, державного органу в системі правосуддя, покликаного забезпечити охорону та підтримання громадського порядку в судах. Він зробив акцент на порядок, план, основні засади проведення зазначеної підготовки та на важливість зворотного зв’язку для підвищення ефективності занять.

Викладачами  онлайнового заняття були судді Лілія Гуцал, Максим Ходаківський, Дмитро Кратко, Андрій Потапенко, Ганна Шелєхова, заступник начальника відділу Національної школи суддів України  Андрій Маслюк, заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Сумській області Ігор Петренко, співробітники Служби судової охорони Сергій Стеблянко, Андрій Івашина та керівниця апарату Зарічного районного суду міста Суми Алла Шевченко.

У ході дискусій учасники та учасниці круглого столу обговорили значимість обізнаності співробітників Служби судової охорони із судовою системою,  питаннями незалежності суддів  і  доступу до правосуддя, охорони приміщень органів та установ системи правосуддя, забезпечення безпеки всіх учасників судового процесу, практичних заходів для запобігання проявів неповаги до суду та їх припинення, психологічних аспектів взаємодії працівників судів і співробітників Служби судової охорони. За допомогою викладачів усі вони долучилися до аналізу перспектив удосконалення взаємодії між судами, органами й установами системи правосуддя.

Із програмою круглого столу можна ознайомитися тут.