Національна школа суддів України

Безпека Вищого антикорупційного суду

3 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для працівників апарату Вищого антикорупційного суду та Територіального управління Служби судової охорони в місті Києві та Київській області “Забезпечення особистої безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів. Громадська безпека”.

Розпочали тренінг проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації центрального органу управління Служби судової охорони Володимир Євграфов, начальниця відділу підготовки працівників апаратів судів Наталія Тимощук і головний спеціаліст з питань мобілізаційної роботи апарату Вищого антикорупційного суду Юрій Кривда.

Володимир Мазурок у вступній презентації  зазначив, що цей тренінг розроблявся та проводиться з метою удосконалення професійних якостей працівників апарату суду та судових охоронців для дотримання й забезпечення безпечної діяльності судових установ. У червні 2021 року Національна школа суддів України проводила в цьому суді аудиторний тренінг, в ході якого використовувалися інтерактивні методи проведення занять і було онлайнове включення міжнародного експерта, який  поділився європейськими практиками щодо забезпечення безпеки в судових установах.

Дистанційний тренінг провела команда тренерів,  до складу якої увійшли судді Максим Ходаківський та Олена Панченко, начальник управління Служби судової охорони Володимир Євграфов, заступник начальника управління Служби судової охорони Дмитро Мацишин і заступниця начальника відділу Діана Сніцаренко.

Учасники та учасниці онлайнового тренінгу ознайомились з теоретично–практичними напрацюваннями щодо особливостей забезпечення особистої безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів і громадської безпеки. Вони мали змогу вдосконалили свої вміння та навички щодо:

–  основних понять забезпечення безпеки суддів і членів їхніх сімей, працівників апаратів судів

–  необхідних заходів для забезпечення безпеки

–  відповідальності співробітників Служби судової охорони

–  управління безпековими ризиками

–  безпеки суддів і працівників апаратів судів у надзвичайних (критичних) ситуаціях

–  здійснення заходів громадської безпеки під час розгляду справ судом.

Під час онлайн–тренінгу використовувалися інтерактивні методи, зокрема, презентації лекцій, демонстрація відеороликів, модеровані обговорення дискусійних питань, експрес–опитування тощо.