Національна школа суддів України

Ефективність занять щодо функціонування Служби в системі правосуддя

14 червня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для працівників Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області онлайнкруглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу онлайнового круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області Степан Кшевжінський,  начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області Іван Приступа та директор Чернівецького регіонально відділення Анатолій Огородник.

Проректор Володимир Мазурок у вступній презентації звернув увагу на зміни, які внесені до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо завдань  Національної школи суддів України здійснювати підготовку та підвищення кваліфікації  працівників Служби судової охорони. Проректор також зазначив, що на законодавчому рівні до працівників Служби належать особи, яким присвоєно спеціальні звання працівників Служби судової охорони, державні службовці та особи, які уклали трудовий договір із Службою. У 2021 році Національна школа суддів України вже провела значну кількість онлайнових занять щодо функціонування Служби в системі правосуддя, практична якість яких була позитивно оцінена слухачами та слухачками таких занять.

Онлайн–круглий стіл провели судді Максим Ходаківський, Елеонора Кузняк-Годлевська, Діна Стельмах, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області Іван Приступа, заступники начальників відділів Андрій Маслюк і Діана Сніцаренко, працівники Служби судової охорони Степан Кшевжінський, Павло Яресько та заступниця керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталія Гуменюк.

Доповідачі на дистанційному занятті висвітлили положення законодавства про  функціонування в системі правосуддя України Служби судової охорони як державного органу для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Окремо було обговорено способи взаємодії працівників судів, Державної судової адміністрації України, інших органів і установ системи правосуддя України зі Службою судової охорони.

В анкетах зворотного зв’язку всі працівники та працівниці Служби змогли зазначити свої оцінки та запропонувати питання для майбутніх обговорень.