Національна школа суддів України

Методологія викладання тренінгів

26 травня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для тренерів, які будуть проводити для суддів тренінги “Актуальні питання процесуального законодавства в господарському судочинстві” та “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”.

Онлайн–тренінг відкрив проректор Володимир Мазурок, який за допомогою презентації звернув увагу на роль і значення викладачів у суддівській освіті та наголосив на важливості забезпечення єдиного підходу в дотриманні методології викладання тренінгів. При цьому важливе значення має робота в команді викладачів (тренерів) під час проведення дистанційних занять. “Актуальні питання процесуального законодавства в господарському судочинстві” та “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування” – тренінги для суддів було розроблено й апробовано відповідно до національних стандартів суддівської освіти.

Модерував онлайнове заняття викладач–координатор Олександр Потильчак, який окреслив мету та правила роботи під час онлайн–тренінгу.

Викладачами тренінгу для тренерів було залучено суддів Олену Малєєву та Бориса Грека.

Суддя Олена Малєєва презентувала матеріали та основні підходи до викладання тренінгу “Актуальні питання процесуального законодавства у господарському судочинстві”. У ході презентації матеріалів тренінгу судді обговорили актуальні питання судової практики під час здійснення господарського судочинства.

Практичною та корисною для майбутніх викладачів була презентація матеріалів тренінгу “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”, яку провів суддя Борис Грек. Під час презентації було проведено обговорення актуальних питань вирішення зазначеної категорії спорів.