Національна школа суддів України

Особливості розгляду проваджень про порушення правил експлуатації транспорту

25 травня 2021 року Національна школа суддів України суддів провела онлайн–тренінг для тренерів, які будуть проводити із суддями тренінг  “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами  (ст. 286 КК). Особливості кваліфікації та сукупність злочинів”.

Онлайновий тренінг відкрив проректор Володимир Мазурок, який у вступній презентації звернув увагу на роль і значення викладачів у суддівській освіті відповідно до Концепції національних стандартів України, удосконалення системи підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації тренерів (викладачів), яку здійснює Національна школа суддів України згідно зі Стратегією розвитку суддівської освіти в Україні на 2021–2025 роки.

Модерувала дистанційне заняття для тренерів виконувачка обов’язків  начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, яка підкреслила важливість проведення подібних занять з огляду на необхідність підготовки висококваліфікованих викладачів (тренерів). Вона зазначила мету розробленого тренінгу, окреслила його основні завдання, методи, а також наголосила на правилах роботи під час онлайн–тренінгу.

Тренінг для тренерів провели судді–тренери Микола Місечко, Лілія Гуцал та Петро Заруба.

У ході онлайн–тренінгу для тренерів судді обговорили матеріали експрес–опитування, обмінялись думками щодо практичної складової розгляду проваджень. За допомогою презентацій вони ознайомились з базовими складовими та особливостями розгляду проваджень про порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту. Окрему увагу було звернуто на  вирішення цивільних позовів і призначення покарання у кримінальних провадженнях зазначеної категорії.