Національна школа суддів України

Поєднання зусиль для безпеки всіх учасників судових процесів

11 травня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області онлайн–круглий стіл “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу онлайн–круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов, заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області Сергій Сокиран,  заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області судді Олег Кислиця.

Презентацію Володимир Мазурок присвятив актуальним питанням функціонування Служби в системі правосуддя, її взаємодії із судами, органами та установами системи правосуддя. Проректор відзначив, що у 2021 році Національна школа суддів України відповідно до спільного Меморандуму зі Службою судової охорони вже провела онлайнові заняття із зазначеної теми для територіальних управлінь 11–ти областей. Усі вони спрямовані на поєднання зусиль заінтересованих осіб підвищити професійний рівень співробітників Служби для забезпечення безпеки усіх учасників судових процесів.

Круглий стіл провели судді Максим Ходаківський, Тетяна Дудар, Олександр Слісарчук, заступник начальника Територіального управління Державної судової адміністрації у Вінницькій області Олег Кислиця, заступники начальників відділів Андрій Маслюк і Діана Сніцаренко, співробітники Служби судової охорони Андрій Швець, Віталій Шведа та керівниця апарату Вінницького  апеляційного суду Наталія Король.

Учасники та учасниці онлайн–круглого столу обговорили питання функціонування в системі правосуддя України  Служби судової охорони як державного органу для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах і шляхи взаємодії працівників судів, Державної судової адміністрації України, інших органів і установ системи правосуддя України зі Службою судової охорони.

На завершення проведеного онлайнового заняття співробітниці та співробітники Служби висловили свої позитивні коментарі про актуальність питань, які було включено до його програми. Для покращення ефективності наступних занять  усі вони мали можливість в анкетах зворотного зв’язку зазначити оцінки та запропонувати свої питання для майбутніх обговорень.