Національна школа суддів України

Завершився форум Міжнародної організації суддівської освіти.

З 23 до 26 вересня 2019 року у Кейптауні (Південно-Африканська Республіка) проходила традиційна ІХ Конференція Міжнародної організації суддівської освіти (IOJT) 2019 “Підготовка суддів: ключ до успішної трансформації судової системи”. Програма заходу включала в себе пленарні засідання та понад 15 паралельних сесій сфокусованих на питаннях розвитку лідерства для суддів та працівників судів, судової освіти у соціальному контексті, розробці навчального плану та інноваційних підходах, навчанні суддів та задоволені їх потреб та потреб громадськості, соціальні медіа та судовій системі тощо.

Жвавий інтерес на конференції викликав виступ ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука “Інституційний розвиток як фактор вдосконалення суддівської освіти” на Сесії “Роль установ у трансформації правосуддя, особливо щодо інституційної спроможності”. Ознайомитися з презентацією ректора можливо за посиланням

На запрошення Національного суддівського інституту Канади участь у роботі Конференції також взяла участь начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, яка також у межах Сесії “Навчання суддів та гендерні питання” виступатиме з доповіддю “Як враховувати особливості цільової аудиторії при розробці і викладанні курсів на гендерну проблематику: досвід України”. 

Участь ректора Національної школи суддів України у Конференції стала можливою завдяки проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні “Підтримка навчання суддів, що відповідає їх потребам”.