Національна школа суддів України

Шляхи протидії зловживанням процесуальними правами

20 травня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для майбутніх тренерів, які будуть проводити із суддями тренінг  “Перешкоджання у здійсненні судочинства (процесуальні інтервенції). Методи протидії”.

Онлайн–тренінг відкрив проректор Володимир Мазурок, який у презентації зазначив, що в Національній школі суддів України забезпечується єдиний підхід до викладання розроблених курсів. Тому проректор наголосив на ролі та значенні викладачів, які мають дотримуватися методології проведення занять із кандидатами на посаду судді та суддями.

Провели цей онлайновий вишкіл тренерів суддя Максим Ходаківський і заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів  Андрій Маслюк.

Викладачі розкрили питання сутності та суб’єктів  перешкоджань (інтервенцій) у здійсненні судочинства, та розкрили дієві психологічні прийоми.

Значну увагу було звернуто на практичні вправи, що включено до програми онлайнового тренінгу.

Судді, які підвищували свою викладацьку діяльність на цьому дистанційному занятті, разом із викладачами, які його проводили, узгодили методику викладання матеріалів у ході проведення майбутніх занять.