Національна школа суддів України

Утвердження правил професійної етики

4 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–тренінг для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в Чернівецькій області “Професійна етика працівників служби судової охорони”.

Роботу дистанційного тренінгу розпочали проректор Володимир Мазурок та заступниця директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Проректор у вступній презентації підкреслив, що заняття присвячено етичним правилам, які мають бути еталоном у службовій діяльності та в повсякденному житті  співробітників Служби судової охорони. Володимир Мазурок звернув увагу, що в комплексній програмі підготовки працівників Служби судової охорони та підвищення рівня їхньої кваліфікації, яку ухвалено на виконання  положень Стратегії розвитку суддівської освіти України на 2021–2025 роки, закріплено основні стандарти (загальноприйняті типові вимоги (критерії, форми) до змісту та організації проведення занять для цієї категорії працівників системи правосуддя. Комплексна програма, загалом, має сприяти утвердженню конституційних цінностей поваги до прав людини та громадянина, верховенства права та непорушності принципів етики.

Онлайн–тренінг провели судді Тетяна Дудар, Олена Панченко,  працівниці Національної школи суддів України Олена Мілієнко, Діана Сніцаренко, які  успішно презентували матеріали тренінгу, демонстрували підготовлені відеоролики, проводили практичні вправи та відповідали на питання  співробітників Служби судової охорони.

За результатами дистанційного заняття його учасники та учасниці збагатили свої знання щодо ролі етичних правил, як еталона поведінки у професійній і позаслужбовій діяльності, стандартів професійної етики, значення особистої ролі у зміцненні авторитету судової влади та довіри суспільства до системи правосуддя.