Національна школа суддів України

В центі уваги зустрічі донорів - питання суддівської освіти

6 травня 2020 року відбулася on-line зустріч представників донорів та виконавців проектів/програм міжнародної технічної допомоги Україні в галузі верховенства права, на якій з презентацією "Суддівська освіта у період пандемії, спричиненої Covid-19" виступив ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук.

Про діяльності Національного суддівського коледжу у місті Ріно (Невада, США) та досвід коледжу у сфері дистанційної освіти розповіли Вільям Брансон, директор із спеціальних проектів, та Джозеф Соєр, директор з on-line навчання та професійного розвитку викладачів.

Також з аналізом серії проведених відкритих вебінарів, організованих Національною школою суддів України (НШСУ) у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” спільно з Національним суддівським коледжем (НСК, США) за тематикою “Роль судді та судового адміністратора в умовах пандемії” (28.04.2020), “Медіація: ключові елементи успішних програм” (29.04.2020) та “Усвідомленість та зниження стресу у нинішні непрості часи” (30.04.2020) виступила проректор НШСУ Наталія Шукліна.

Модератором і організатором зустрічі, яка зібрала в мережі 80 учасників, був керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон.

Основну увагу доповідачів було спрямовано на ознайомлення партнерів, українських учасників та представників донорів з досвідом діяльності двох суддівських шкіл з України і Сполучених штатів Америки. Особливий акцент було зроблено на роботу навчальних закладів двох країн у період пандемії та розвиток можливостей дистанційної освіти суддів та працівників апарату суду.

Викладені матеріали, зустріч та розмова з колегами в режимі реального часу дозволила не тільки  краще познайомитися один з одним та обговорити спільно проведені заходи, а й закласти міцний фундамент подальшої співпраці, розвитку якої Програма USAID “Нове правосуддя” готова всіляко сприяти.

Ознайомитися з презентаціями доповідачів можна за такими посиланнями:

Виступ ректора НШСУ;

Виступ директорів НСК, США.

Наприкінці зустрічі за традицією, якій вже майже 12 років, представники міжнародних проектів/програм обмінялися новинами та поточними і перспективними планами.  

Наступна зустріч відбудеться 3 червня 2020 року.