Національна школа суддів України

Ознайомлення з італійським досвідом

21–25 жовтня 2019 року викладач відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Коротких бере участь в ознайомчому візиті до Вищої школи магістратури Італії. 

Навчальний візит підтримують Міжнародна організація з розвитку права (IDLO) в партнерстві з Європейським банком реконструкції та розвитку (EBRR), Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Бюро із міжнародних питань, пов’язаних із наркотиками та правоохоронною діяльністю (INL).

На зустрічі з колегами з Вищої школи магістратури Італії Олександр Коротких презентував діяльність Національної школи суддів України, особливу увагу приділивши функціональним обов’язкам відділу, який займається підготовкою викладачів (тренерів).

Участі в ознайомчому візиті беруть представники інституцій із підготовки суддів Киргизької Республіки та Республіки Вірменія, які у свою чергу, ознайомили інших учасників із діяльністю відповідних інституцій, зокрема, з особливостями процесу підготовки суддів у своїх країнах.

У рамках візиту заплановано  ознайомлення з діяльністю Верховного Суду (м. Флоренція) та Вищої Ради магістратури (м. Рим), а також спілкування зі спеціалістами у сфері підготовки та підвищення кваліфікації суддів Італії.

Учасники зможуть узяти можливість взяти участь у трьох сесіях, присвячених підготовці кандидатів на посаду судді, підвищенню кваліфікації суддів та міжнародному навчанню.

На завершення програми візиту заплановано зустріч  із суддями та прокурорами – учасниками курсів підвищення кваліфікації та курсів підготовки кандидатів на посаду судді.