Національна школа суддів України

Актуалізація змістовного наповнення тренінгу для кандидатів на посаду судді

30 березня 2018 року в Національній школі суддів України, за підтримки Координатора проектів ОБСЕ в України, завершується цикл засідань робочих груп з актуалізації тренінгів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, зокрема змістовного наповнення тренінгу на тему: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення”.

Метою засідання групи розробників визначено приведення змісту розробленого у 2017 році тренінгу у відповідність до процесуального законодавства з урахуванням змін, внесених Законом України “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів”.

Вітальними словами до суддів-розробників звернулися представник Координатора проектів ОБСЕ в Україні Ніна Решетар та директор курсу Валентина Кузьменко.

Під час засідання робочої групи розробники презентували оновлені ними матеріали тренінгу.

Розробниками матеріалів навчального курсу є: директор курсу, заступник начальника відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці Валентина Кузьменко, суддя Сихівського районного суду м. Львова Ольга Бойко, суддя апеляційного суду Запорізької області у відставці Ольга Булейко, суддя апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай та Альбіна Кадегроб, суддя Верховного Суду України у відставці Василь Земляной, судді Апеляційного суду м. Києва Іван Мосьондз та Юрій Трясун, судді Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Надія Стефанів та Світлана Яковлєва. Організаційне супроводження проведення заходу забезпечено провідним науковим співробітником відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України Ганною Бахарєвою. 

На завершення засідання Валентина Кузьменко відзначила плідну командну роботу розробників та визначила строки передачі матеріалів для розміщення їх на електронному ресурсі Національної школи суддів України.