Національна школа суддів України

Акумулювання зауважень і пропозицій

17 квітня 2018 року всі слухачі, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки та проходять спеціальну підготовку в Національній школі суддів України  в місті  Києві, успішно завершили опановувати матеріали курсу про особливості розгляду справ про захист права власності. Тренінги на таку тему, яка є одною із важливих у межах усієї програми спеціальної підготовки, проводилися із  6 квітня 2018 року почергового для різних груп майбутніх суддів.

Аналіз актуальних аспектів, запропонованих розробниками цього тренінгу, надав можливість кандидатам на посаду судді ознайомитись із питаннями правильного застосування нормативно–правових актів і судової практики вирішення спорів щодо набуття, переходу та припинення права власності та інших спорів, що виникають під час розгляду цивільних справ про захист права власності.

У ході проведення занять у п’яти групах слухачі висловили ряд пропозицій, на які буде звернуто увагу розробників матеріалів у ході доопрацювання цього тренінгу  для проведення спеціальної підготовки наступних кандидаток і кандидатів на посаду судді.

З метою вдосконалення матеріалів курсу про особливості розгляду справ про захист права власності суддя Андрій Нижний, один із викладачів цього тренінгу, підготував проект анкети, який буде впроваджено для опитування  викладачів (тренерів).  Їхні зауваження та пропозиції, зазначені в анкетах, дадуть можливість ознайомитися та врахувати думки всіх тренерів, які проводили заняття на цю тему.