Національна школа суддів України

Мозковий штурм для майбутніх суддів

12-13 квітня 2018 року в Харківському регіональному відділенні, в одній із двох груп слухачів спеціальної підготовки, відбувається тренінг для кандидатів на посаду судді про докази в цивільному судочинстві. 

У ході тренінгу слухачки та слухачі опановують основи доказового права, особливості призначення експертиз у різних категоріях цивільних спорів, оцінку доказів у контексті практики Європейського суду з  прав людини. Особлива увага відведена новаціям доказування, зокрема електронним доказам, порядку їх подання та дослідження.

Викладачі Дмитро Крівцов та Ольга Чайкіна, які мають значний  досвід розгляду цивільних справ, навчать майбутніх суддів правильно визначати, тлумачити та застосовувати принципи та норми права.

Мозковий штурм, який провели викладачі на початку тренінгу, зумовив слухачів проявити їхнє розуміння основ доказового права, зокрема елементів доказування, порядку збирання, подання, дослідження та оцінки доказів. Учасниці та учасники тренінгу обговорили особливості застосування положень окремих статей  Цивільного процесуального кодексу України, принципи,  за якими  суд надає оцінку доказам, відмінність доказування у  різних категоріях справ.

У ході дводенних занять кандидати на посаду судді, які мають досвід роботи на посадах помічників суддів, зможуть отримати   навички вирішення цивільних спорів з дотриманням норм процесуального права та ухвалити справедливий судовий вердикт у розумні строки.