Національна школа суддів України

Передумови успішності майбутніх суддів

26 квітня 2018 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук зустрівся зі слухачами спеціальної підготовки за підсумками її проходження протягом першого місяця. 

Звертаючись до слухачів, Микола Оніщук відмітив їх надзвичайну вмотивованість і відповідальність в оволодінні суддівською професією.

Ректор наголосив, що перехід суддівської освіти до тренігових форм і компетенційної доктрини стане передумовою успішності майбутніх суддів у навчанні та в подальшому відправленні справедливого правосуддя. Тому переконаний,  що зміна ставлення суспільства до суду розпочнеться саме з вас, – резюмував Микола Оніщук.

Голова Ради суддів України Олег Ткачук у своєму зверненні до кандидатів на посаду судді відмітив, що саме  Національна школа суддів України є тим стержнем, навколо якого обертається вся судова система. Адже потреба в знаннях і навичках є в усіх інстанціях та органах системи правосуддя. Я бачу у ваших очах бажання вчитися та працювати в непростих реаліях вітчизняного судочинства та щиро бажаю вам успіху в цьому, - зазначив Олег Ткачук.

Перед аудиторією слухачів виступив заступник голови правління Центру політико–правових реформ Роман Куйбіда. Він доповів майбутнім суддям результати та висновки першої програми моніторингу судових процесів, здійсненої у 168 судах України.

Результати електронного опитування слухачів доніс до аудиторії  у презентації проректор  Володимир Мазурок.

Наступна зустріч кандидатів і керівництва Національної школи суддів України відбудеться через місяць.