Національна школа суддів України

Уміння керувати судовим процесо

27–28 квітня 2018 року в місті Харкові слухачі та слухачки спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  тренувалися керувати судовим засіданням і спілкуватися з окремими категоріями учасників судового процесу.

Метою  тренінгу є формування в майбутніх суддів умінь і навичок для вирішення ситуацій, що виникають при спілкуванні з учасниками судового процесу.

Теоретична частина тренінгу містила в собі опанування слухачами та слухачками умінь визначати коло осіб, які беруть участь у справі, підстав і порядку  застосування  заходів  процесуального примусу.

Тренери  Дмитро Крівцов та Ольга Чайкіна звернули увагу на правильне застосовування законодавчих норм у ході вирішення процесуальних колізій, які виникають під час розгляду цивільних справ за участю окремих категорій учасників процесу.

Більшість часу тренінгу присвячено вирішенню практичних завдань. Так, під час проведення симуляції судового розгляду справи,  майбутні судді здобувають навички практичного застосування положень процесуального законодавства, що регулює права та обов’язки учасників судового процесу та  уміння керувати судовим засіданням.

Інтерактивне проведення тренінгу сприяє кращому засвоєнню матеріалу та  спрямовує кандидаток і кандидатів на посаду судді на розуміння своєї майбутньої роботи