Національна школа суддів України

Захист права власності

Блок цивільного судочинства  програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді включає тренінги, які стосуються особливостей застосування широкого спектру норм права.

Так тренінг “Особливості розгляду справ про захист права власності”, який 10 та 11 квітня 2018 року проходить одночасно у двох групах  у місті Києві, передбачає можливість кандидатів на посаду судді ознайомитись із питаннями щодо підготовки справ до судового розгляду, моменту виникнення права власності на річ, набуття права власності на майно за набувальною давністю, а також можливість самостійно опрацювати фабулу справи та підготувати проект мотивувальної та резолютивної частини рішення суду.

Тренінг супроводжується практичними завданнями, направленими на вирішення справ по суті.

Кандидати на посаду судді, ураховуючи значний обсяг матеріалів тренінгу, працюють в інтенсивному режимі.

У свою чергу викладачі (тренери) передають свій досвід, адже всі вони діючі судді місцевих, апеляційних та касаційних судів. Так викладачі (тренери) – Писана Т. О. та Мостова Г. І. діляться практикою застосування норм діючого законодавства при розгляді  справ, що надходили на розгляд до суду касаційної інстанції.

Судді–розробники тренінгу Коваль О. А. та Шаховніна М. О. наповнили тренінг матеріалами, які максимально сприяють запобіганню допущення помилок при розгляді справ цієї категорії суддями, які здійснюють перші кроки у відправленні правосуддя.

Активну участь в інноваційній подачі матеріалів тренінгу взяв суддя Медведєв К. В.

Дідук А. Г., як фахівець у галузі права інтелектуальної власності, передає свій значний досвід правової аргументації захисту зазначеного права.