Національна школа суддів України

Нормативно–правове забезпечення спеціальної підготовки

Відповідно до частини 2 статті 77 Закону України “Про судоустрій і статус суддів” Вища кваліфікаційна комісія суддів України за рекомендацією Національної школи суддів України затверджує програму, навчальний план та порядок проходження спеціальної підготовки кандидатами на посаду судді.

13 липня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням затвердила програму та навчальний план спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та внесла зміни до п. 1.2 Порядку проходження спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, затвердженого рішенням Комісії від 12 лютого 2018 року. Строк спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді визначено протягом дев’яти місяців.

Спеціальна підготовка включає теоретичну та практичну підготовку кандидатів на посаду судді та полягає у формуванні у слухачів фахових умінь, навичок і високої професійної культури, психологічну адаптацію до професію судді. Обов’язковою складовою спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді є стажування слухачів у місцевих судах.