Національна школа суддів України

СУДІВСЬКІ КОМПЕТЕНЦІЇ: ще один крок до суддівської професії

21 червня 2018 року Національна школа суддів України розпочала проведення занять блоку про суддівські компетенції для кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки. 

У ході тренінгу “Основи комунікативної діяльності судової влади” слухачки та слухачі опанують: 

-зміст міжнародних стандартів відкритості правосуддя 

-основних методів налагодження ефективної внутрішньої та зовнішньої комунікації суду 

-особливостей поведінки судді в соціальних мережах 

-спілкування в умовах конфлікту -підготовка до розгляду справи, що може викликати суспільний інтерес. 

На заняттях у Києві матеріали тренінгу майбутнім суддям доносили досвідчені розробники та тренери - судді різних інстанцій та юрисдикцій Володимир Гевко, Олена Панченко, Петро  Заруба, Віра Левко, Олександр Крижний, Андрій Потапенко, Дмитро Свояк, Олена Лапчевська, Андрій Малєєв, Михайло Вільгушинський та Дмитро Ткаченко. 

Виявилися цікавими та, безперечно, корисними рольові ігри, зокрема: “Журналіст намагається взяти інтерв’ю в судді, який повертається до робочого кабінету із зали судового засідання”. 

Інтерактивні форми проведення занять – практичне завдання “Поламаний телефон”, відео фільм, експрес–опитування за допомогою електронної системи клікерів допомагають слухачам і слухачкам опанувати складні матеріали курсу щодо:

-спілкування із журналістами 

-надання інтерв’ю 

-поводження перед камерою 

-дії у кризових ситуаціях. 

Ті матеріали курсу, які отримали кандидати та кандидатки на посаду судді, дадуть їм можливість отримати практичні уміння та навички надання об’єктивної інформації про діяльність суду і суддів, налагодження ефективної комунікації, активного діалогу із суспільством. 

Майбутні судді востаннє в цій спеціальній підготовці склали поточний контроль та готуються до прощання із робочими ноутбуками.