Національна школа суддів України

Уперше спеціальну підготовку майбутніх суддів розпочато в місті Чернівцях

Відкриття спеціальної підготовки кандидатів на  посаду судді   в регіональному відділенні в місті Чернівцях розпочалось онлайн–трансляцією  з міста Києва. Усіх слухачів з початком спеціальної підготовки привітали ректор Микола Оніщук та представники системи правосуддя України.

Після завершення онлай–трансляції урочисте відкриття у приміщенні господарського суду Чернівецької області продовжив проректор Володимир Мазурок, який  звернув увагу,  що Національна школа суддів України проводить спеціальну підготовку з використанням новітніх інноваційних методів і форм навчання майбутніх суддів.

У ході відкриття спеціальної підготовки до слухачів з вітаннями звернулися судді Онуфрій Колотило, Борис Желік, Тетяна Брезіна, Наталія Височанська, Наталя Піхало, Світлана Мілінчук та начальник територіального  управління Державної судової адміністрації України в  Чернівецькій області Юрій Гончарук.

Представники адвокатської спільноти, які були присутні в залі, побажали майбутнім суддям бути справедливими служителями Феміди.

Анатолій Огородник, директор регіонального відділення, звернув увагу слухачів на необхідність дотримання дисципліни в ході занять.

Перший день спеціальної підготовки в місті Чернівцях продовжився практикумом “Застосування принципу верховенства при здійсненні правосуддя”, який проводила суддя–тренер Аліна Федіна. У ході цього заняття вперше в спецпідготовці майбутніх суддів було використано відео лекцію, яку для всіх слухачів провів викладач Михайло Савчин.