Національна школа суддів України

Зустріч представників проєктів/програм донорських організацій

4 жовтня 2023 року начальниця відділу Тетяна Пустовойтова, виконувачка обов’язків начальника відділу Галина Прокопанич та провідна наукова співробітниця Катерина Слюсарєва взяли участь у черговій щомісячній онлайн-зустрічі  представників проєктів/програм міжнародної технічної допомоги, які працюють у сфері зміцнення верховенства права та підтримки професійного навчання суддів, організованій у межах ініціативи Програми USAID “Справедливість для всіх”.

Нинішня зустріч була присвячена обговоренню теми “Ефективна співпраця Громадської ради доброчесності й Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”.

Під час зустрічі заступник Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) Руслан Сидорович та члени Комісії поділилися своїм баченням налагодження ефективної співпраці з членами Громадської ради доброчесності (ГРД) в процесі кваліфікаційного оцінювання близько 2000 діючих суддів і вже оголошеного конкурсного добору на майже 1000 вакантних суддівських посад в місцевих і апеляційних судах.

Співкоординатори Громадської ради доброчесності Олег Яким’як і Вероніка Крейденкова поінформували учасників зустрічі про розгортання діяльності ГРД, її пріоритети і плани по сприянню Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності суддів і кандидатів на посаду судді критеріям професійної етики та доброчесності, а також про виклики, які постають перед членами ГРД.

Упродовж зустрічі представники проєктів/програм МТД і партнери мали змогу прокоментувати виступи спікерів та задати їм предметні питання, а також поінформувати про свою поточну і заплановану діяльність на найближчі місяці.

Тетяна Пустовойтова поінформувала партнерів про плідну співпрацю Національної школи судді України з Європейською мережею суддівської освіти та європейськими суддівськими школами, у ході якої розробляються та проводяться важливі навчальні заходи для українських суддів і прокурорів з тематики військових та воєнних злочинів. Крім того, Школу було запрошено виступити на черговій Генеральній Асамблеї Європейської мережі суддівської освіти.

Наступну зустріч заплановано на початок листопада 2023 року.