Національна школа суддів України

Інформаційно-психологічна безпека особистості

4–19 березня 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів та працівників апаратів судів “Інформаційно-психологічна безпека особистості”.

Його мета – розширити знання щодо аспектів інформаційно-психологічної безпеки особистості у сучасному просторі, а також визначити засоби протидії маніпулятивному впливу на свідомість і мислення людини.

Курс складається з двох модулів. Перший модуль містить інформацію щодо сучасних технологій маніпуляції свідомістю, засобів впливу на суспільство та фактори негативного інформаційно-психологічного впливу на свідомість.

У другому модулі приділено увагу складовим та механізмам сприймання інформації із навколишнього середовища, пошуку шляхів для нейтралізації некерованого впливу на мислення, рекомендаціям щодо аналізу та оцінки інформації.

Віддалений доступ до дистанційних курсів забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), відділ науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.