Національна школа суддів України

Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу

22 січня – 6 лютого 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для працівників апаратів судів “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу”.

Його мета – пояснити стани й особливості перебігу різноманітних реакцій та проявів людини, яка зазнала психотравми, та підвищити особистісну психологічну безпеку в професійному просторі.

Курс складається з чотирьох модулів. У першому модулі слухачі дізнаються про природу травми та її вплив на поведінку людину. У другому удосконалять навички взаємодії з людьми, які зазнали психологічної травми, та отримають практичні рекомендації щодо налагодження комунікації з ними. Третій модуль присвячено питанням застосування норм кримінального процесуального права, зокрема безпеці свідків і потерпілих, а четвертий модуль містить приклади із судової практики ЄСПЛ у справах, сторонами у яких є особи, які зазнали психотравмуючого впливу.

Віддалений доступ до дистанційних курсів забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), відділ науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.