Національна школа суддів України

Дистанційний курс для суддів “Судово-психологічна експертиза в цивільному процесі”

3–24 липня 2023 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для суддів “Судово-психологічна експертиза в цивільному процесі”. Метою курсу є розширення знань щодо сучасних умов та особливостей застосування судово-психологічної експертизи та розвиток суддівських компетенцій з  використання цього допоміжного засобу при здійсненні судочинства.

Курс складається з 3-х модулів

Перший Модуль містить інформацію щодо сучасних особливостей призначення судово-психологічної експертизи в цивільному судочинстві та аспектів нормативно-правового забезпечення, рекомендації щодо критеріїв та способів оцінки висновку експерта.

У другому Модулі приділено особливу увагу темі відшкодування моральної шкоди: розкрито особливості, сучасні підходи, проблемні питання та наукові методики проведення судово-психологічної експертизи у справах щодо заподіяння моральних страждань особі.

У третьому Модулі  більш детально розглянуто такі види експертиз у цивільних справах, як експертиза у справах визначення місця проживання (мешкання) дитини і порядку участі батьків у вихованні, призначення опікунства над малолітніми та експертиза у справах про визнання недійсними угод, укладених дієздатною особою.

У разі успішного проходження курсу, учасники отримають Електронний Сертифікат Національної школи суддів України.

Реєстрація на курс тут.